Samota

Samota

Anotace: Další pokus o poezii

Bolest
cítit ji
Bolest
zažít ji

Z pocitu samoty
stáváš se něčím
co snad nejsi ty
je každý zmatený, počin

Cítíš se sám
není nikdo kdo zahladí šrám
není nikdo kdo přiloží obvaz
není nikdo kdo hodí ti provaz

Jsou dvě roviny citu
jedna říká - samotu - chci tu
pak druhá - stejně hlasitá
v tempu útoku, hlasivky rozkmitá

Snad ještě jednu rovinu vidím
to totiž strach z odloučení cítím
strach ze zkalených snů
strach z bolesti budoucích dnů

A zde je příklad velkého dilema
jak zacházet s pocity
když mysl je takto raněna
a i změněné myšlenky prožity

Jak vyvažovat protiváhu
a neporušit křehkou rovnováhu
dát samotě slzí vláhu
a dívce pocit vysněného vztahu

Nestát se vlastní obětí
jež samotu si znesvětí
Zároveň nestát se hlupákem
a citu samého ničivým lijákem
Autor Monsieur Arsen, 10.02.2015
Přečteno 403x
Tipy 1
Poslední tipující: Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí