Ulice

Ulice

Anotace: Ulice - den a noc, jedna ulice, druha ulice. A já čekám...

Den, ulice rušná mnou nenáviděná,
Všechen spěch, zastávky nezná,
Staré báby jen se zdraví, potkávají,
Nikdo nikoho nevnímá – jak ubohé!
Cha, noblesní večírek se koná, vrchol povrchnosti.

Noc, ne večer, hluboká noc, kdy
Okna temná, ubozí lidé snů prožívající,
Milenci, na lavičce tajné chvíle spolu,
Tlumený mlhou svit, z doupě mladých – narkomanů,
Ulice temná, bezpečí zbavená, umírající!

Milenci, nejsou tu dnes, v ulici já stojím,
Na kohosi, bez mlaďáků světel, čekám.
Nepříjde dnes, nepříjde zítra,
Den začne, den skončí, čekat budu tu, napořád.
Autor Corp007, 01.02.2007
Přečteno 399x
Tipy 1
Poslední tipující: Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta basen na me tak zvlastne pusobi a proto se mi libi.

02.02.2007 22:33:00 | Baladona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí