Most

Most

Anotace: Tak to někdy v životě chodí.

Pod mostem,

se starým kamením.

Postávám,

a nic už nezměním.

 

V myšlenkách,

na dny již minulé.

Protékám,

rychle a plynule.

 

Vzpomínám,

na chvíle, na dálky.

S krabičkou od tebe,

určenou na dárky.

 

Pod mostním obloukem,

pilíře zreznuté.

S pranýřem nad hlavou,

že líp už nebude.

 

Klopýtám nade dnem,

bouřlivé řeky.

S myšlenkou na tebe,

na dny a věky.

 

Proklínám doby,

co uhání v dál.

S pocitem ničeho,

toť všechno, co mám.

 

S bosými chodidly,

odranou košilí.

Dívám se do dálky,

co doufám, mě posílí.

 

Kolena krvavá,

kol ostnatý drát.

Klátí mě únava,

však nejde mi spát.

 

S pocitem vyhnance,

kamením na hrudi.

Usínám s modlitbou,

ať nikdo mě nevzbudí.

 

Autor lvíče, 25.03.2015
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí