Zpověď vraha

Zpověď vraha

Anotace: První pokus o villonskou baladu...

Zabil jsem člověka,
dívku jak rozkvetlá růže
utíkám ze světa,
utíkám hrůze.
Ve snech po mě dívka vzdychá,
stále cítím dotyk její kůže
láska jež se neodmítá.
Teď démoni zmocňují se mé duše.

Já cítím se jak bestie,
dívka krásná, mladá,
nepomůžou hostie,
neutěší vraha.
Pane Bože na nebesích,
Ty, jenž všechno může,
proč dopustil jsi spáchat ten hřích?
Teď démoni zmocňují se mé duše.

Žárlivost téhle hrůze
záminku snad dala.
Nehoden cítím se lůze!
Teď démoni zmocňují se mé duše...
Autor Vanvett, 26.03.2015
Přečteno 345x
Tipy 4
Poslední tipující: Jan Urban, Julien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí