Jehla v kupce sena

Jehla v kupce sena

Anotace: Nalezni jehlu, ale pozor, ať tě nepíchne a neotráví.

Ztracená jehla v kupce sena
je hluboko v nitru uvězněná,
daleko od všech lidí,
kde nic než stébla vidí,
přijde si chudinka nechtěná.

Je rezem pokryta, ztěžka dýchá,
dávno to, co ji opustila pýcha,
smutné oko má, schází mu nit,
ladně tkát, zas smysl mít,
pomalu blázní v žaláři ticha.

Tam čeká na osvobození,
prince, co polibkem ji odmění,
co prohledá celičký svět,
křížem krážem tam a zpět
a v živou ji zas promění.

Někdy ji hledá každý z nás,
než nalezne ji, ztratí zas.
Jedni ji láskou nazývají
a druzí za štěstí mají,
nejryzejší ze všech krás.
Autor Serja, 25.04.2015
Přečteno 305x
Tipy 3
Poslední tipující: danaska, Jort
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Je to moc hezké, hlavně ten nápad. Ale verše jsou také podařené. ST jasná volba.

19.05.2015 20:09:33 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí