očistné pomněnky odkvetlého pána

očistné pomněnky odkvetlého pána

Anotace: dozvuk smutku, odcházející slzy.. zachycen v moment u vody.. ..u vrby..aby člověk mohl dál…

zkormoucené záblesky
rozkolísané duše
maličké
jak hostesky
k nímž koník nedokluše

k čemu jsou
ty potlesky
šeříkových míst
i jarní deště rozkvetlé
když po nich
hořím říct

vrběnky vrběnky
dívenky u potoka
nevíte milé slyšenky
zdali ještě potkám

tu královnu všech večernic
tu vodu zčistajasna
vidíte malý já jsem princ
a ona příliš krásná

možná stále čeká
na modré orchideje
možná v jiskřičce kleká
v sukénce v níž se směje

povězte mi přesličky
i vy potoční citoplavci
jestli už má retíčky
ztichlé všemi časy

rozšeptejte rákosí
kde trylek ladí ženy
kde Luna zouvá střevíčky
a prosí rozechvěni

tam já tázal na kameni
pamatuješ..
přijdeš
Autor J's .., 13.05.2015
Přečteno 269x
Tipy 15
Poslední tipující: Frr, Avola, Robin Marnolli, básněnka, jitoush, Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., VEDz RVAHEs, Airen, Kett, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já slyším štěkot lišek na houpačce měsíce ...
asi budu hosteska
a nebo princezna na osamělé planetě
a nebo koník ze skládacího klobouku neznámého kouzelníka

13.05.2015 21:33:25 | básněnka

....jemně půvabná až pohádková je Tvá báseň,originální přírodní lyrika,
Tvůj nezaměnitelný prstoklad a svým způsobem zvláštní,ale krásně.....Ji.

13.05.2015 19:46:52 | jitoush

moc děkuju..a ano,vrba mi taková přijde..právě tam teď večer zase uniknu z tohoto světa...

13.05.2015 18:55:17 | J's ..

Velmi něžné. Proto zcela vyjímečná. Pěkné.

13.05.2015 14:48:48 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí