Umělci Zármutku

Umělci Zármutku

Anotace: Báseň psaná do soutěže s tématem Umění Zármutku...

Osamělý malíř, který umí
zachytit obrazem náladu nesdílnou,
a kalamářem slz, bolesti paletou
veledíla kreslí si v soukromí.

Smutný básník, který vůbec neví
jak, plní verše spleenem soukromé,
a depresi s nadějí rýmuje.
Veledíla píše si v soukromí.

Operu utrpení, kde chorál
nářků se smyčci bolesti zahrál,
kde herci tvoří zástup pohřební.
Veledílo hrají si v soukromí.

Umění, které autora děsí.
Obrazy, jenž vyvolají běsy.
To vše rodí se hlavně ze smutku.

Básně, které nikdo nepíše.
Hry, při kterých nikdo nedýše.
Každý z nás je umělcem zármutku.
Autor Mikina, 14.09.2015
Přečteno 272x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, enigman, Frr, Gaspi03
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi styl této básně.

16.02.2021 16:53:45 | mkinka

dala jste mě kus toho hlubokého sdělení prožíti a za to Vám dlužím velký díl Vděčnosti... :-)

22.03.2017 00:41:14 | Tvořilka Lenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí