Před čím?

Před čím?

Anotace: ...

Dlouhé minuty
po dešti...

Tak rád bych byl
při chuti,
pomýšlel na štěstí.

Mohu mu jít v ústrety
kolem vzrostlých thují?

Smím opomíjet viněty
likérů i slámových vín?

S pocity vlastních vin,
že svědomí nezpytuji
tak často jak bych měl...

Nejraději bych se neviděl.

Mou hruď hermelín
vskutku nikdy nezdobí,
v ústraní zběsile křepčím
v penzionu slovní zásoby,
kol pasu, pod kůží vatelín...

Dávno opustil jsem hřebčín
přesto chci být obklopený
svěžími kobylami.

Snažím se uniknout
sám nevím před čím?

Je to snad přečin?
Autor kudlankaW, 19.09.2015
Přečteno 332x
Tipy 8
Poslední tipující: bogen, Aida, Nikita44, Frr, Olex, jitoush, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Unikáme nejčastěji sami před sebou. člověk je jak ten pes, co se dokola honí za svým vlastním ocasem - a někdy se mu z toho holt zatočí hlava. Tahle básnička se ti vážně povedla - dávám si ji do Oblíbených.

20.09.2015 18:34:51 | Aida

Dekuji Ti Aido, mam to ale stesti.

20.09.2015 20:30:19 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí