Eroze srdce

Eroze srdce

Anotace: mytologicko-bolestná

Sbírka: A srdce hrálo marš

Valkýro srdcí

a Charóne zemřelých citů

odvezte daleko

do Helheimu

za řeku Styx

před vládce Háda

a jeho choť Hel

nešťastnou duši

nezlomeného válečníka

a zlomeného muže

a teď mladá Prométheo

připoutaná na věčnost

k chladnoucímu rudému kameni

praskajícímu větrem žárem i zimou

zkus i přesto

svými něžnými prsty

tesat do skály

Autor Oxík, 10.01.2016
Přečteno 652x
Tipy 8
Poslední tipující: Koza, boruvka175, Dis-Con-Nect-Ted, Frr, Nikita44, Lioness, Kett
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi ten nádech starodávných písní v této básni, pěkné.

01.03.2016 21:19:44 | Dis-Con-Nect-Ted

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí