Havířina

Havířina

Anotace: Nepříjemnosti spojené s tímto povoláním.

Sbírka: 50 dní Gomory

Hniji v skále celý den
Kdys sem byl jsem odsouzen
Kutám kovy šlechtě své
Bludička mne k tanci zve

Světlo louče, tma a chlad
Včera mi umřel kamarád
Balvan spadl, ho zavalil
Rudý proud se od něj lil

Týden zpátky mistr pošel
Hořný plyn si pro něj došel
Neměl s sebou kanárka
Hořel jako zápalka

Uhlí, zlato, stříbra kus
Chvíli s námi rubat zkus
Jsou to tři dny v tomto dole
Jsme zavaleni v prázdné štole
Autor Ravena Lupus, 11.02.2016
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí