Humus, špína, nekázeň

Humus, špína, nekázeň

Anotace: A opět něco malého z polstrované cely.

Sbírka: 50 dní Gomory

Jakýžto hnus tetelí se z obřadní síně?
Nevnukl to On sám lidstvu prohnilý květ?
Okoralý pojem napříč staletími se humanita zove

Rozepjatá křídla svět objímají
A stvůra bez obličeje
Olizuje tlející náplně nekrologů
Rudé nebe pod náporem sebevraždy Múz
Skokem z hlediště
Věčné temnoty země

Rozevřené chřtány ukusují drobty zemské masy
Sněhu nezbavíme se po tři dlouhé roky
Složenky rachotí, rozevírají poštovní urny na konci ulic

Ne, Rakovina je symbolem doby
Prolezlá všude, v každém koutě
Každá skulina čpí hnusem
Střechy kolem zaplavuje popel z tlam všech sopek
A vícekrát nepromluví slavík

Naposledy uvazuji sobě smyčku studu
Naposledy dech vypouštím z úst
Naposledy zavřu oči
A nad stoličkou se pohoupu
Tak ukončím svou věčnou potupu
A Stigma!
Autor Ravena Lupus, 23.02.2016
Přečteno 392x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, boneslash
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co je zajímavé že v antice neznali nic o povinnosti k humanitě...

24.02.2016 14:03:11 | enigman

není špatná ...Sněhu nezbavíme se po tři dlouhé roky ...aktuální:) ne, vážně oslovila, má náboj (jen u stvůry ti chybí S, jestli tedy nebyl záměr:)

23.02.2016 08:14:22 | Ragnell

Děkuji. Již je to opraveno.

23.02.2016 19:29:07 | Ravena Lupus

Já chci ale další dílo, zůstaň :( :D Pěkný :-)

23.02.2016 00:38:34 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí