Rýchlovka

Rýchlovka

Anotace: ...

Neprestrieľam sa ti
cez kožu z tehál
tak aspoň nalepím plagát
cez staršie oznamy
aby si nezabudla
že som tu bol

že som túžil
srdcu rozlomiť čelo
ako nevyriešiteľný hlavolam
a ustlať si vedľa teba
vo svete
kde čas zvládne
aj dvoch naraz

na rovnakom mieste

a miesta bolo dosť
veď
rukami by som obsiahol
celý tvoj svet
a ešte o trochu viac


ležali sme vedľa seba
a všetko šlo
akoby mal život
tú správnu roztierateľnosť
aj keď som už prejedený
sľubov
a očakávaní

no čas sa ani nestihol
vysloviť
a už si bola klzká
ako verše hada

ani si sa nesnažila
rozopnúť nádeji nohavice
a už sme boli
oblečení do odchodu
až príliš navrstvení
na krajci chleba
ktorý chutil
ako storočný koberec
čo nelieta


uz z princípu si si na jazyk
naťahovala kondóm
aby ti nezachutilo
olizovať spoločné dni
a kľučka za chrbtom
nestratila význam

ani staré
prelepené plagáty
po tvojom tele
a atrape srdca
ktoré nevonia už ani
z diaľky

stále sa z nich snažíš vyčítať
mená
aj keď su už rozmočené
ako zarezané tanga
a aj ja som už stiekol do kanála
v obálkach s odtlačkom rúžu
nakopených vedľa postele
ako použité ponožky
a útržky snov

niekto by ti už dávno
zdeformoval identitu
kyselinou
no nemám čas na výlet
medzi turbany

ostaň ešte jeden deň

nabíjam
Autor Nervaque, 20.03.2016
Přečteno 260x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, enigman, hanele m., maliska, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ťažký smutok létajúceho koberca svínutého pod jazykom../promiň, jestli przním slovenčinu-postesklo se mi po ní a tak se o ní aspoň pokouším :-D/
ST**

20.03.2016 16:19:33 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí