Lítost a barvy

Lítost a barvy

Anotace: (Nic mě nenapadá.) Prostě báseň.

Je ti líto
tvého času,
je ti líto
tvého hlasu.

Nestačí to?
Stále více!

Krutý pohled,
rudé líce,
prsty trhá,
krky drtí,
kyslík prchá,
voníš smrtí.

Takhle by skončit nemělo,
tělo, co pryč letět chtělo.

Ale zem je příliš hebká,
budiž ti je hlína lehká.

Zavrtáš se do mechu,
pryč z jejího doslechu,
tady tě nic nezraní,
barvy schovej do dlaní.

Tak. A stojíš zase v koutě,
černé prsty škrábou, rvou tě.

Mlč. To ticho, to jim stačí.
Svoje barvy v duši máš,
barvy, co ti mozek tlačí.
Po právu je ukrýváš.
Autor Kalima, 18.04.2016
Přečteno 322x
Tipy 3
Poslední tipující: Jort, Papagena, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třeba mu/jí líto času není, třeba nedostali odpově´d

18.04.2016 22:11:53 | Jin&Jang

Musej něco chtít.., tak se zeptej co..

18.04.2016 22:20:46 | Jin&Jang

Odpověď na co?

18.04.2016 22:18:03 | Kalima

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí