Dešť

Dešť

Anotace: Nostalgie

Dnes prší celý den.

Moknou ulice, hradby a střechy,

mokne vše ve vodě,

pláče město pořád bez útěchy.

 

V těchto velkých slzách

uschovám své malé slzičky,

tíhu, stesk, smutek, strach,

svou píseň – modlitbu u svíčky.

 

Matné oči budov,

v nichž uvidím jednu otázku:

Kde je teď tvůj domov?

Kde jsi ztratila klid a lásku?

 

Tak daleko odsud

hvězda má spí ve stínu noci.

To je krutý osud

v tomto dešti zůstat bez pomoci.

 

Jen nesplněný sen

mne drží nad vodou neustále…

Dnes prší celý den.

To je moc? Nebo snad je to málo?…

Autor Vamalien, 13.06.2016
Přečteno 293x
Tipy 1
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji, hezké a trefné.

16.06.2016 23:55:28 | Vamalien

Někdy plakat pomůže
Oblakům se uleví
Oni totiž nevědí
Že lidem se to
Takhle snadno
Zprotiví

15.06.2016 23:38:40 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí