Depresia

Depresia

Anotace: ..tak je tu zas..

Keď seba hľadám
a objavujem svet.
Keď snažím sa
to celé nejak
zniesť.

Keď zabudnem,
že čosi zlé tu bolo.

Vtedy príde zas.

Prejde tak ticho okolo.

A ja viem, že
moja snaha zbytočnou bola.
Že tá, čo sa smútkom volá,

je tu zas.

Vracia sa vždy
zas a znova.

Zas dochádzajú slová,
ktorými by som ju vyhodila.

Von.

Preč.

Ďaleko.

A viem, že dnes večer
s ňou opäť budem ležať
v posteli.

Ba to, čo som si myslela, že nás oddelí,
obrátilo sa horko proti mne.

A ako tiché, chladné kamene
objímajú ma jej ruky.
No už neberiem to ako muky.

Už som si asi zvykla.

Tak vitaj, milá,
sadni si.


Tak ako vždy.
Autor Sofia Filein, 19.06.2016
Přečteno 328x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, MA t HA, fijalka, boruvka175, Helen Zaurak, Amonasr, básněnka, Fany, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... beze slov, jen vnímám...

Píšeš fantastickou, úžasnou poezii, je tolik pravdivá, na nic si nehraje. Děkuji Ti, milá Sofie Filein :-)

22.06.2016 21:25:24 | Helen Zaurak

Ten konec hovoří za vše...

19.06.2016 21:07:16 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí