Kníže

Kníže

Anotace: Ahoj, první básnička, kterou někomu ukážu.

Žene se kůň z perleti,
noční přízrak z astrálu.

Na obloze ku svému knížeti,
Jež upíjí měsíc z poháru.

Byl to jen sen? ale co je potom sen..
Ve snu možná prožijeme celý život

Po něm příjde první den,
jednou, někdo nás probudí.

Po dlouhém spánku, jednou,
procitneme v první rozednění.


Zvedne se kníže z oblohy,
sundá klobouk ze sluneční korony,.

A ta dívka? Sedí tiše,
V očích smutek spíše.
Autor Korkancz, 08.08.2016
Přečteno 287x
Tipy 2
Poslední tipující: anonymka, Ormissia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velice se mi líbí tématicky, jen bych některé verše poupravila. Moc pěkná :-)

08.08.2016 21:45:09 | Ormissia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí