Válečná

Válečná

Prázdnota dobrý přítel můj,
lepší než tisíc slz.
Já udržím si ho nyní stůj, co stůj
budu pevnější než tvrz,

 

Už nenechám se zranit,
už nenechám si spílat.
Své brány budu chránit
a píseň válečnou zpívat.

 

Se zranitelnou sis neporadil,
tak zjednoduším ti práci.
Ochráním se sama když srdce jsi zradil,
ať táhnou z mých oken ti ptáci.

 

Holuby, hrdličky táhněte k čertu,
já bydélko pro supa chystám.
Kapička malinká stéká mi ze rtu,
to jed tiše hlásí, že strach dávno ustal.

 

Brnění z kalené ocele,
i slova nabroušená ostří mají.
Když bubny zahřmí vesele,
armády děsivé se nám zdají.

 

Bubny hlásí lítý boj,
soucit je zadupán do prachu země.
Slova se řítí jak včelí roj
Zaútočil jsi první

 

a

 

to



beze



Autor Klára Němcová, 15.09.2016
Přečteno 528x
Tipy 5
Poslední tipující: Patlal, vodnař
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvůj válečný chorál mi vyrazil dech.
Zřím zlámané zuby na tvých pevných zdech.

17.09.2016 20:46:19 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí