malý kluk

malý kluk

Anotace: o skutečnosti a pravdivosti věcí a událostí nelze pochybovat, záleží jen na tom na které straně naší lebky se nacházejí nebo odehrávají

Sbírka: století pod hladinou

na kolenou klečíc

dívka sukní oděná

vlasy podobné žitnému klasu

při alarmů řvoucích hlasu

obličej v dlaních skryt

co není, co mohlo být

za sirén němých hlasu

v popelu nevinných hledajíc krásu

za svitu hvězdy s bodeným srdcem

na planině v barvě vraní

já tiše pláču a myslím na ní

neb marně ruku v pěst tam svírá

kde místo města je teď díra

marně slzy polyká

marně hledá zbylou naději

muž s tváří soucitnou

nestojí nad dívkou nýbrž nad ženou

držíce v ruce dřevěný kříž

jež podává on té ženě blíž

se znaky jména Yasuo

nesoucí myšlenku nehledě na místo a dobu

nesoucí jméno těla bez hrobu

nesoucí jméno duše ztracené mezi stíny

ztracené mezi hvězdami vyhaslými

ztracené kdesi v prachu Hirošimy

Autor ArtFox, 18.09.2016
Přečteno 491x
Tipy 2
Poslední tipující: anonymka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí