Čardáš smrti

Čardáš smrti

Začíná Tanec, i čerti už přišli, v povzdálí hromy, blesky slyšet jsou,
po bujném tanci živí nebudou.
Čerti se žení, a smtťák se smrtkou čardáš tančí,
lidská hloupost si s pýchou zadává,
každý na každého nadává, závidí, přou se jak malé děti,
na zemi je opět krev, bordel, smetí.

Smutný to pohled po tanci divokém, však někteří povstali,
jak Fénix s popela, povstali tak jako vždy,
sami se zapálili a pak znova z popela vzešli, Láska přežila,
po krvavé hostině, již zloba nebyla.

Smrt i démon zase odešli, své si opět, tak jako vždy užili,
lidé sobě rány lížou, na chvilku zase procitli, pokoru museli přijmout,
a život jde dál, a dál, kdo by se smrti bál,
ostatně,
i tak je to Vše jen Iluze.
Autor Jeněcovevzduchukrásného, 20.10.2016
Přečteno 352x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, MARKO, Iva Husárková, Amonasr, Fany, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé, hutné a burcující.

(Rád bych ti odpovídal na komentáře u mých děl, ale stále mi to hlásí blokaci.)

21.10.2016 15:39:07 | pedvo

:-)Co bylo, to bylo:-),
Děkuji Ti.:-)

21.10.2016 16:21:05 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí