Zvony zvoní

Zvony zvoní

Anotace: Po menší pauze další básnička - zvony zvoní.

První měsíc,
šťastný den.
Zvony zvoní,
já štěstím rozsvícen.

Člověk v zapomnění.
Šťasten,
kdo nic neví.
Blázen,
kdo hledá pod svícnem.

Druhý měsíc,
zvláštní den.
Zvony zvoní,
já láskou zasažen.

Člověk s druhými.
Šťasten,
kdo žije se svými.
Blázen,
kdo bojuje osamocen.

Třetí měsíc,
smutný den.
Zvony zvoní,
já nezdarem zanícen.

Člověk v osamění.
Šťasten,
kdo svého si hledí.
Blázen,
kdo touze je zaslíben.

Čtvrtý měsíc,
poslední den.
Zvony zvoní,
já smrtí přemožen.

Člověk spokojený.
Šťasten,
kdo vůbec není.
Blázen,
kdo snaží se být spokojen.

Tělo není,
však duše žije.
Zvony zvoní,
tělo hnije.

Autor PrincipK, 06.12.2016
Přečteno 423x
Tipy 6
Poslední tipující: Ormissia, malyK, Philogyny1, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí