Proměny (Co tě vedly životem)

Proměny (Co tě vedly životem)

Anotace: Báseň z celkem depresivního období z roku 2012, je zamyšlením nad krutostí proudu nezastavitelného času a proměn během života který stejně neodvratně vede k jednomu cíli. Snad se Vám bude líbit

Život a smrt, počátek a konec, proměny co nás vedou životem!

PROMĚNY(Co Tě Vedly Životem)


Na počátku jako had se plazíš,ručičky zvedáš nad hlavu
Dítě malé, nic nechápajíc,obdivován, milován všemi
Není chvíle klidu, řvem svým vše jen kazíš
V blažené nevědomosti raduješ se z maličkostí

Ručičky co tleskají,čas jak šíp letí
Jen jeden cíl vždycky má,cesta jeho různě dlouhá je
Nemarni čas svůj co vyměřen ti byl
A dřív než šíp obletí svůj kruh, aby do srdce zatnul se ti
V poslední vteřině tvého bytí
Rosteš dál a dál první vítr první déšť,první bouře
Věci, kterých dříve tak moc jsi se bál

Už jsou to jen vzpomínky na čas, když sníh padal
U stromku o vánocích o dárcích jsi hádal koník?
Auto či letadélko?
To bych bral, zas ta starost dětská

Šíp tvůj životem si letí nezastaven dál
Až Amor zkříží poprvé ti cestu, zakusíš té bolesti
V noci první, když je mladá-tvoje první neřesti
První zloba, hřích
Utápíš se ve svých lžích
S přáteli červený patok co popíjíš
Plány tvé, jak ji získat stále rozvíjíš

Zahaleno mlhou jest to všechno dávno bylo
A to už pominulo...
Chyby nejsou přehlíženy, po zásluze náhle potrestány jsou
Když jsi tehdy tam ve sněhu stál a jen se smál
Těšil ses až vyrosteš jak ten statný strom
Jak tvůj šíp času stále letí,přemítáš kde nastal ten zlom

Další den je tu, opět vstáváš
V koloběhu života jsi teď v zajetí
Nepoznáš již tu radost z maličkostí
Když poprvé lásce svojí máváš
S neúspěchem marně vyrovnávajíc

Když tehdy matka četla ti, slz máš plnou líc
Jak život letí, začíná tě vyčerpávat
A ty si tak moc přeješ zase běžet matce vstříc
Není kam...
Ke hrobu jí květiny včeras, dals
V donucení s přáteli pak se směj
Bud rozumný, už jsi přece dospělý
Místa kde sis kdysi hrávals
Tam teď havrani usedají na šedou zeď!

Časy, kdy pozdě jsi vstávals
Do dáli už teď jenom hleď
Tak už chápeš co jsou to proměny?
Čas dal, čas vzal.
Vzpomínky co jsou v tobě chráněny
Srdce tvé objímá žal
Na konci tvé cesty zhodnoť sám

...Proměny co tě vedly životem...

Je konec, zavíráme krám
Tvůj život tak krátký zdá se na konci být
Nikdo nehlesne, jen další potrava pro červy....
Ani vlk co v noci bude na měsíc výt
Nevzpomene si na tvůj příběh Tak stálo to za ty nervy?

...Proměny co tě vedly životem...

A pak ti dojde, že největší ze všech proměn je...smrt
Jaká je to proměna?
Je jen na tobě jaká bude.
Po zásluze za život každému, přijde jeho odměna!

Autor Miron25, 17.01.2017
Přečteno 363x
Tipy 4
Poslední tipující: 3ng1, Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí