Smlouva

Smlouva

Anotace: s ďáblem

Splátkou za svobodu jsem vězněm tak nestálým,

Jako je život sám.

Mám plné ruce naděje - ve své lásce, naivitě, mládí

Se otevírám všemu, co svádí --


Proto osud můj byl sepsán rukou toho nečlověka,

Který přišel brzy, brzy zrána

Na jeho pergamenu jsem krví podepsána.


Skrze mé prsty promlouvá snad už jen o něm samém

Zabydlel se v kořenech mé mysli

Je jeho chrámem.


Až to jednou vzdám, však --

Jen s jeho svolením,

Se zděšením budou křičet mé jméno

Až najdou nehybné, vychladlé tělo.


Tu smlouvu už nikdy nic nepřeruší.

Má mou duši v hrsti, tiskne ji v dlani jak

Dítě svou první hračku.


Splátkou za svobodu jsem vězněm tak nestálým,

Jako život sám.

Mám plné ruce poezie, však s i bez ní

Umírám.


Autor The Bell Jar Girl, 24.02.2017
Přečteno 377x
Tipy 8
Poslední tipující: Cappp, kudlankaW, ZILA78, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Má Tvůj text jistý pel, snad živelnosti mládí i otevřenosti k svodům

Ponechám v upomínku tip

Marty bonviván

25.02.2017 07:13:05 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí