Dědečkovi

Dědečkovi

Anotace: ...

Před rokem, někdy touhle dobou,
vím, že bylo úterý,
já zvedla jsem,
ten očekávaný telefon.
Ruce se mi třásly,
tělo celé se chvělo,
když zaslechla jsem na druhém konci vzlyky od člověka,
od kterého je slýchávám jen velmi málo.

Vnímala jsem,
jak těžké bylo,
říct mi tu skutečnost,
že tvé tělo,
ten den…
…vydechlo naposled.

I když to byla zpráva,
kterou jsem poslední měsíc,
každým dnem očekávala.
…nebylo možné se na to připravit…

Bylo by snad snazší,
kdyby to přišlo náhle,
neočekávaně…

A já tu teď po roce,
stále tak tupě hledím…

Klíče od auta popadám,
sešlapuji pedál až na podlahu
a tam někde uvnitř…
…doufám,
že od toho všeho ujedu.
Někam daleko,
možná i do minulosti…
…třeba se vrátím v čase a všechno změním…
…a třeba taky ne…

V srdci mém navždy zůstaneš...
...dědečku...♥
Autor Koralína, 22.03.2017
Přečteno 388x
Tipy 14
Poslední tipující: grázlík, AngelLia31, CoT, Nikita44, el sereno, Cappp, Jin&Jang, Kett
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chápu jak se cítíte... také jsem o tom psala :/

07.04.2017 17:49:58 | AngelLia31

Jste tak citlivá..Tak velmi citlivá...Ve Vašich procítěných slovech lze cítit kus té bolesti ve vašem srdci tkvící..
Též jsem to zažila..Bylo to něco, s čím jsem se jen stěží dovedla smířit..
Vystihla jste naprosto vše...

25.03.2017 11:47:22 | Alice Králice a chechtavý pařez

Mrazí mě z ní.
Na některé věci se zkrátka nelze připravit...

Smutnokrásná báseň.

22.03.2017 18:08:24 | Cappp

To mě mrzí.., "moji" taky čekali na Jaro..na to uvolnění po Zimě..

22.03.2017 17:41:09 | Jin&Jang

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí