Pan Hyde ve mně

Pan Hyde ve mně

Anotace: Personifikované pochyby, chmury, strasti a strach.

Nepřítel, pod nehtem zadřená tříska,
stínem ve stínech, co uvnitř mě vříská,
přízrak lámající všecku mou vůli,
chudinku malou dál čtvrtí a půlí.

Uhlem začerňuje očím mým den,
vnitřnosti zaživa drásá ven,
mění mi vnímání pestrých barev,
Černý Petr mých rozdaných karet.

Někdy se maskuje jako múza,
Před spaním šeptá: "Si nic, si lůza."
"Dál top se ve své bezcennosti,
radosti bylo dosti, čas zlosti!"

A tak sním, že nastane ráno,
kdy pro jednou štěstí bude mi přáno,
umlkne navždy Hyde a nebo já,
tím bude válka skončena.
Autor Serja, 11.04.2017
Přečteno 339x
Tipy 3
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni! Úžasná báseň. ST

11.04.2017 20:37:59 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí