„Než utichnu naposled“

„Než utichnu naposled“

Anotace: Jedná se o báseň psanou na školní zadání „Než utichnu naposled“. Zatím jsem nedokázala vymyslet nějaký osobitý název.

Smrt - tu každý z nás jednou pozná,
někdo dřív, později - možná.
Jednou každému zavře oči,
do mysli znenadání vkročí.
Smrt si s námi zahrává
a nakonec vždy vyhrává.

Život není pohádkou,
ona si hraje s oprátkou,
kterou ti krček ověje
a pak se temně zasměje.

Posledních pár nádechů a dost,
zbyde ze mne prach a kost.
Uvnitř sama, bez světla,
duše z těla vytekla.
Rty mlčí, srdce nebije,
smrt chopila se režie.

Když jsi s jinou, srdce puká,
bdění, to jsou strašná muka.
Kvůli tobě po tmě pláču,
v jiný moment štěstím skáču.
Miluji tě, proklínám,
ignoruji, předstírám.

Bála jsem se ti to říct,
bylo lepší neříct nic?
V hloučku lidí jsi vždy stál,
sklopila oči a šla jsem dál.

Nevěřím v nás, nevěřím v nic,
jsme jak rub, co nemá líc.
Chci ti říct vše, co honí se mi hlavou,
měla jsem být více dravou.

Obtáčí se kolem mne jak ostnatý drát,
pocit nevysloveného - mám tě rád.
Autor Teriss, 17.04.2017
Přečteno 361x
Tipy 6
Poslední tipující: Janna, piťura, CoT, Poetik, Lioness
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čte se to dobře

17.04.2017 22:53:34 | CoT

Pěkně napsané. Vítej na Literu :) název tě jistě brzy napadne

17.04.2017 17:02:40 | Lioness

Moc děkuju za přivítání a kladné hodnocení. Snad ano :)

17.04.2017 18:21:35 | Teriss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí