Óda na každý večer

Óda na každý večer

Anotace: Volné pokračování Ódy na každý den

Už zas se vzbouzím - jako každé ráno

(Usnout už napořád mi asi není přáno)

Je to taková ta ranní idyla,

O níž bych si přála, aby nebyla.


Pomalu vstávám a nemůžu se dočkat noci

Dnešek budu muset zvládnout bez pomoci

Tu příšeru v zrcadle jsem maskou zakryla,

Však přála bych si, aby tam nebyla.


Celý den snad spím a nemohu se probudit

Tu noční můru zvanou život zahnat, zapudit,

Prosila jsem, škemrala, také se modlila,

Abych to, co jsem, už nikdy nebyla.


Blíží se večer, zas jsem se zhrozila

Že je to další den, který jsem přežila,

Zase (a jako vždy) snad skončím opilá,

Abych sama se sebou už déle nebyla.


Stejně je mi hůř a hůř, v konečném výsledku

Hledám (a nacházím!) svou jedinou žiletku

Kterou jsem si pod kůži vyryla, že

Svět by byl lepší, kdybych v něm nebyla.


Autor The Bell Jar Girl, 28.04.2017
Přečteno 527x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Kapka, VEDz RVAHEs, piťura
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Svět je plný zmatků, bolestí
ale i nesčetných možností a ohromných dálek...

29.04.2017 13:42:45 | Kapka

Tak tomu říkám perfektní odrazový můstek - do nového života ... přesně takhle jsem to prožíval před mým krokem do neznáma. Doslova vyhnal jsem sám sebe ze svého kruhu.

28.04.2017 21:54:21 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí