Dieťa v 21. storočí / 1., 2. /

Dieťa v 21. storočí / 1., 2. /

DIEŤA V 21. STOROČÍ 1.


Do ruky tašku
na detský chrbát vak.
Vo vaku na dva dni veci.
Sťahuje sa dieťa ako vták
od matky k otcovi
a naopak.
Že je to tak, to vedia všetci.


A že má dieťa dušu ťažkú
ťažšiu ako vak a tašku
a na srdci tlak!?

Vieš, že ťa ľúbime. Však...
Ponáhľaj sa, aby si nezmeškal vlak.


DIEŤA V 21. STOROČÍ 2.


Mama má priateľa.
Otec priateľku.
Cítia k dieťaťu ,,lásku" priveľkú.
Podľa súdneho verdiktu
sa oň delia ako o veci.

To a to a to je moje.
Tvoje to a to a čo je vo vreci.
Čo ešte chceš k tomu?
Dieťa?
Chodí z domu matky
do otcovho domu.


Anna Vodičková
Autor annav, 02.06.2017
Přečteno 487x
Tipy 6
Poslední tipující: Lighter, Alci
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) dobré postřehy

02.06.2017 14:04:43 | Ragnell

Ano, "typická moderní" rodina a chudáci děti. Vlastně to rodina už není. :-(

02.06.2017 12:13:44 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí