O veľkej a malej prehre

O veľkej a malej prehre

Anotace: ...


Starý mládenec miluje kvety
a Gréta je už dávno v zemi


nebolí to tak veľmi
ak vieš 
že zaprší
a malý zajko 
v modro-ružovom svetri 
sa smeje
a tancuje v daždi 
lebo nevie plakať


trvá to deň
ako škandinávsky optimizmus na juhu
a deti skáču cez švihadlo
a dalmatínec šteká 
na osmalú pani v rokoch
ktorá vytrháva kvety zo zeme
lebo život pod zemou
nie je fér


a za jej chrbtom
tancuje fantázia v zelených šatách
hrá šach s tvojou mysľou
a
možno je to len dáma 
ktorá sa zabudla obliecť


je
ako náhodný okoloidúci
ktorého nikdy nestretneš
lebo si nemal nikdy dosť fantázie
ísť okolo



Autor SkvarBB, 07.06.2017
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí