Balada o umrlci

Balada o umrlci

Anotace: ...

Umřel jsem tisíckrát, stále jak poprvé,
z rozbitých úst mi černá krev teče.
život jsem odhodil, spaste mě bohové
chci odejít do nikam, prosím Vás, v kleče.


Umřel jsem tisíckrát. Znovu, ach znovu.
Po tváři stekla mi poslední slza.
Proč v každém objetí vidím hned obnovu
naděje, budoucnost... vím, ta myšlenka drzá!


Umřel jsem tisíckrát, zase se probudím
chlad v očích vystřídá, plamínek chabý
Stejně však oživí zamrzlé potrubí!
Chce se mi plakat? Vždyť zemřel, tak mladý.


Umřel jsem tisíckrát, nanovo procitám
Hochem, pak jinochem, i mužem se stávám
dospěl jsem do bodu, kde smutně dočítám:
"I smrt je jen naděje, tak se jí vzdávám!"
Autor Ondřej, 20.06.2017
Přečteno 381x
Tipy 8
Poslední tipující: Janna, Akrij8, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšete tak přenádherně:-)

21.06.2017 09:30:53 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

o už je to tady překrásné ST :-))

21.06.2017 06:08:02 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí