Tvář ďábla a stvořitele

Tvář ďábla a stvořitele

Anotace: Miniatura o chybách člověka

Dnes v noci jsem pohlédl do tváře Stvořitele
Za slzami krvavými vidím její zklamání
„Co jsi to se sebou udělal, do prdele?“
Jde slyšet skrz její vzlykání

Dnes v noci jsem pohlédl do tváře Ďábla
Vyčítavě jsem se mu do očí podíval
Leč má nenávist k němu ochabla
Neb jsem věděl, že ani on se na mé chyby s pobavením nezíral

A pochopil jsem, že můj osud není chybou jejich,
Nýbrž dílem jen mých chyb zdá se být
A já opodstatněně vlasy můžu si rvát v dešťů krůpějích
Do zápěstí svého můžu své omyly rýt.
Autor Corvus, 14.07.2017
Přečteno 421x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí