Okřídlení

Okřídlení

Anotace: Báseň o smrti, nicotě a proměně...

 

Stříbrná niť

Vine se nocí

Mrazivá poezie

Ruší noční klid

 

Útočná

Jako Messerschmitt

Z ní zle mi je

 Na obzoru krouží

Hejno, jinak nic

 

Sensitivní

Ke své smůle

Tenhle snící musel být  

Než z drobných ranek

Okřídlení mu začli pít

 

Pár hodin

Už tu leží

Sny už nemá

Tvář je bledá

Mluvit, zpívat

Zapomněla

Už se cítí líp

 

Kdo ví, kam

Se jeho duše brodí?

Co jej čeká?

Když kulka z pistole

Spánkami mu proletěla

 

Bzukot sílí

Posílení

Na své cestě

Ve své touze

Okřídlení

Můžou žít

Když ten člověk

V lůně noci

Musel od nás odejít

 

Kdo ví, kam

Se jeho duše brodí

Co jej čeká

Světlo nebo řeka?

Temný Styx

 

(Hanuš Šparlinek, 20.8.2017)

 

 

 

Autor Hanuš, 21.08.2017
Přečteno 396x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí