Dopis na rozloučenou

Dopis na rozloučenou

Anotace: Teskná báseň o dívce co napsala svůj poslední dopis

Sychravý den zamával holubům šedivým
do kalného rána vykročil nohou zlomenou
při pohledu okenní tabulí se divím
proč mi žena napsala dopis na rozloučenou

Na stole leží popsaný list
papír nasycený city jejího rukopisu
v něm popisuješ že jsem jak antikrist
čtu dál mezi řádky posledního dopisu

Hořké slzy jsou mořem v očích
jež rozpily úhledné písmo na linkách
té jež psala tento cár patřící svoloči
ta slova z útržku zůstala ve vzpomínkách

Když čtu tyto řádky,tak mě sleduješ
odkudsi z vysoka kam nikdo nedohlédne
tvé psaní zatím neprozradilo, jak se jmenuješ
papírové tělo spolykal krb když odbíjely poledne
Autor Petr27, 14.09.2017
Přečteno 625x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z této básně čiší klid....Díky.

20.09.2017 12:10:27 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí