Kamenné stromy

Kamenné stromy

Anotace: smutná báseň o kácení v lese

Probudil sem stíny z tmavého sklepa
od světel dostali ránu pěstí
jako ty stromy co na ně vítr zaklepá
teď v koutě skuhrají od bolesti

Stromy pevně drží spletité okovy
pod kamenem protahují své ruce
kdo nalezne kamenný strom takový ?
dřív než začne v lesích revoluce

Ani kamenná vůle neochrání kmeny
pod ocelovými zuby těžkých strojů
jako sirky lámou mocnými rameny
v době velkých, světských nepokojů
Autor Petr27, 16.09.2017
Přečteno 456x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně cítím tíhu kamene...napsané srdcem...mám to v tom svém odteď.

17.09.2017 13:14:01 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí