Válka

Válka

Anotace: Další báseň

Sbírka: Deník vojáka

V mysli smutek v srdci strach
když pole a stromy mění se v prach
lidí křičí, země třese
smrt vzduchem žene se
ženy pláčou když muži odchází
do dáli kde smrt se nachází
tolik pláče tolik smutku
pro pár zbytečných skutku

V mysli smutek v srdci strach
tvá rodina mění se v prach
otec a syn se nevrátí
nikdo tvou bolest nezvrátí
ty které si milovala nejvíce
těm smrt blíží se
doma sama pláčeš
své milé zpátky chceš

V mysli smutek v srdci strach
tvá budoucnost mění s v prach
mladý do vojny deš
domů však vrátit se chceš
ale to pole osudným se ti stane
a tvé jméno ve slávě vstane
tak odpočívej navždy
a do nebe si jdi

Autor Discord, 25.09.2017
Přečteno 400x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, KirstenSnipe, Bludimíra
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hrúza válek dokonale vystižená,husí kůži mám,kéž Nebesa chrání nás.

25.09.2017 21:43:05 | Bludimíra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí