Růže ve sněhu

Růže ve sněhu

Anotace: jednoho chladného rána...

Vlasy, jako křídla havranů,
s půvabem andělů.
Růže, ta květina záhadná,
je jako ty, krásná a tajemná.
Růže, ta květina mlčenlivá,
do jejich květů, já ukryji tajemství.
A jako stopy ve sněhu
mizí ten čas, který jsme strávili spolu.


První sníh, dopadající ti do vlasů,
změnil se v tisíce perel.
A pohled na tebe. Cesta do pekel…
Ten sníh jako by dopadal do květů,
posledních růží, zničených od mrazů.
Připomínají tvou duši.
A srdce, co zažilo víc, než kdo tuší.
Jak zachránit je všechny, a přitom žádnou,
tu poslední růži, v tobě schovanou…

Autor Martin Rose, 15.11.2017
Přečteno 403x
Tipy 5
Poslední tipující: Stela, AngelLia31, Šípková Růženka, Kapka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná báseň :))

17.11.2017 22:11:23 | AngelLia31

moc děkuji.. vážím si toho

17.11.2017 22:13:18 | Martin Rose

Růže je pro mě nejkrásnější květina. A tvá báseň je moc hezká.

15.11.2017 18:53:30 | Šípková Růženka

tak to máme společnou zálibu.... jinak moc děkuji :)

15.11.2017 18:54:14 | Martin Rose

...vždyť se i podobně jmenujeme, protože hájíme
růže...

15.11.2017 18:55:54 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí