Sklenice

Sklenice

Anotace: ... dívám se na sebe skrze dno sklenice...


Sklenici vína dolévám, 
snad zármutek v ní schovám…
Ve svitu svíčky, papír a tužku, 
báseň o zármutku skládám.
Třeba napíšu poslední tečku,
pak navždy zmizím, 
snad se nevrátím...

Propadnu skrze dno sklenice, 
snad dočkám se šťastného konce.
Nebo probudím se ráno,
a večer zas potkám sám sebe,
jak jinak než u sklenice...

Autor Martin Rose, 18.11.2017
Přečteno 487x
Tipy 6
Poslední tipující: Amarilla, Iva Husárková, jitka.svobodova, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...i nad skleničkou dobrého vína někdy svůj smutek rozpouštím,
někdy se rozplyne a někdy zase ne...

18.11.2017 11:26:41 | Šípková Růženka

Přesně jak říkáš...

18.11.2017 11:35:27 | Martin Rose

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí