Umlčená krása

Umlčená krása

Anotace: Všichni svatí louku střeží, bílé mraky nebem běží.

Všichni svatí louku střeží,

bílé mraky nebem běží.

První kapka krve leží

pod starými břízami.

 

..

 

Z němých úst, zabitých láskou,

zní otázka za otázkou.

Druhá kapka krve leží

pod vysokou diviznou.

 

...

 

Smutná tvář na smutném těle

nikdy víc se neusměje.

Třetí kapka krve leží

na květenství jetele.

 

...

 

V prázdných očích zapadlých,

nebe se teď zrcadlí.

Mrtvá dívka tiše leží

mezi zlatým kapradím.

Autor Michal Beredzas, 03.02.2018
Přečteno 509x
Tipy 1
Poslední tipující: Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí