klaun

klaun

Anotace: Klaun Před zrcadlem sedí v malé špeluňce kde na jazyku ulpívá chuť plísně vyčpělý pot slané s...

Klaun

Před zrcadlem sedí
v malé špeluňce
kde na jazyku ulpívá chuť plísně
vyčpělý pot slané slzy
vzduchem krouží
jak supi nad mrtvolou
duši má holou-
skála na které neroste ani mech
i tak tvrdou
probírá se kelímky
má na dně schovanou svoji tvář
černá a bílá
hromada štětců
a maluje podobu
na nahou podstatu
života který nechce znát
pláč i smích střídá
co masky plesové
absint si nalévá již z povinnosti
nechce slyšet ze staré skříně
kde červotoč má hodovní síň
jak kostlivcům chrastí kosti
a připomínají realitu
Ještě jedna sklenička
červený středobod nasadit
ať maska drží-
a může jít hrát
Autor život je pes, 27.03.2018
Přečteno 396x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, Eru Alonnar, Ruda Štola
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady nemám co dodat, nádherně popsán život klauna

17.05.2018 22:15:43 | klaun

Nejhorší je že s takovou maskou chodí spousta z nás, bez ní jsme nazí a zranitelní.

18.04.2018 22:54:03 | Eru Alonnar

jo ale někteří ji nesundávají už ani na noc

20.05.2018 21:57:02 | život je pes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí