Hoří les a shořela obora

Hoří les a shořela obora

Anotace: báseň o požáru

Sbírka: Po stopách vesnice

Hoří les a shořela obora
slunce je zapálilo svým dotekem
černý dým se valí k nám do dvora
záhy však rovněž po světě dalekém

Hoří louka a shořelo pole žita
od traktoru vyskočila jiskra jako živá
ach jak skončí smutná chvilka prožitá ?
v prachu kouře jako láska milostivá

Hoří náves a shořel rodný dům
to chlapci sirku odhodili při podpalu
žhavé plamínky se blíží ke tvým rtům
a čistá láska v ohni umírá pomalu
Autor Petr27, 27.04.2018
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí