Vyběhla laň vyděšená z paseky

Vyběhla laň vyděšená z paseky

Anotace: Báseň o lani a hořícím lese

Sbírka: Po stopách vesnice

Vyběhla laň vyděšená z paseky
to když plamen stromy polykal
a sežehl listům ušité zelené obleky
kdo včas neutekl ten životem pykal

Vyběhla z háje laň, však zraněná
olšina před chvíli lehla popelem
snad bohu vděčí všechna zvířata zachráněná
nic, jen prach zůstal v lese shořelém

Zapomněla však laň na své kolouchy
když z lesa prchala vstříc k záchraně
na mechu vyrostly zlaté blatouchy
hledící k torzu lesa jakoby zklamaně
Autor Petr27, 27.05.2018
Přečteno 345x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...moc hezké...

28.05.2018 12:49:21 | Anděl

díky :)

28.05.2018 18:39:38 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí