Švitoří vylíhnutá ptáčata

Švitoří vylíhnutá ptáčata

Anotace: smutná Báseň o ptáčatech

Sbírka: Po stopách vesnice

Švitoří vylíhnutá ptáčata v lese
přišlo jaro a tváří se vesele
slunce se vyklání z nebeské pavlače
zahřívá křehká tělíčka té drobotině
však je to ta nejlepší hospodyně
kterou potřebuje každé bezbranné ptáče

Švitoří pěnkavy letící odkudsi z doubravy
neposedná peříčka vždy před odletem upraví
aby bez úhony prolétly les tmavý
jen slunce si skrz větve cestu klestí
její mláďata leží nehybně na rozcestí
a stromy dnes mají účes kadeřavý

Ptáčata vyklouzla z hnízda při poryvu
již od noci nebyla bohužel naživu
vítr je jak kočí který splašil své oře
rozházel hnízdo s mláďaty podél stezky
ač osud zachoval se k nim nehezky
přesto létají v oblacích vysoko nahoře
Autor Petr27, 29.05.2018
Přečteno 406x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano Petí......krásná!

30.05.2018 15:42:25 | Anděl

díky moc :)

30.05.2018 22:52:45 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí