Země pláče

Země pláče

Anotace: smutná realita...

Vánek léta již necválá…
Že nechce? – To je velká lež.
To tmavé plechy člověka
ty chtěly, ať se změní též.

Ptáček nemá místo volné
kde by mohl klidně pět.
Mrtvou loukou rozléhá se:
„Lesíčku můj milovaný,
navrať se mi prosím zpět.“

Lesík, ten však krvácí
pod čepelí člověka…
Že nemají kde bydlet ptáci?
Na ty přeci klícka čeká.

Bodá člověk, bodá dál
do své matičky Země
jen a pouze v domnění
že činí tak vždy jemně.

Autor laiknadruhou, 15.07.2018
Přečteno 398x
Tipy 6
Poslední tipující: Akrij8, mkinka, Jeněcovevzduchukrásného, Romana Šamanka Ladyloba, Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí