Když si tu byl

Když si tu byl

Anotace: Vzpomínka na dědu, který se mě ujal.

Když si tu byl, měl jsem z tebe trochu strach.
Byl jsem jen malý kluk, psychika na prach.
Dal jsi mi domov, výchovu a řád.
Tvoje smrt neměla se stát.

Když jsi tu byl a já rostl v muže,
byl jsem grázl, div si nevylétl z kůže.
Dal jsi mi tolik a měl mě tak rád.
Tvoje smrt neměla se stát.

Když jsi tu byl, tvůj přístup jsem nechápal.
Kdyby ano, v životě bych tolik netápal.
Dal jsi mi víc, než já můžu dát.
Tvoje smrt neměla se stát.

Když jsi tu byl, mohl si mě tolik naučit.
Ale já jen přemýšlel jak si život narušit.
Dal jsi mi odpovědi, já měl se víc ptát.
Tvoje smrt neměla se stát.

Když jsi tu byl, já fakt neměl tušení.
Jak velký stesk, může být mučení.
Dal jsi mi bezpečí a já mohl spát.
Tvoje smrt neměla se stát.

Když jsi tu byl, za všechno ti děkuju.
A jak jen vnuk může, navždy tě miluju.
Dal jsi mi sílu, s životem se rvát.
Tvoje smrt neměla se stát.
Autor Zajda, 24.09.2018
Přečteno 324x
Tipy 7
Poslední tipující: RenyNew, grázlík, Anděl, Frr, Tlachapoud
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné, smutné... krásné.

25.09.2018 21:05:50 | RenyNew

Moc hezké, škoda že nejde vrátit čas a vše si vyříkat.

25.09.2018 20:42:13 | grázlík

Díky za tipy Tlachapoude. Báseň na jejich konto prošla drobnou úpravou ;-)

25.09.2018 08:26:10 | Zajda

To byla maličkost.
Tys do toho vložil všechno a je to hodně cítit.

27.09.2018 18:13:17 | Tlachapoud

Vyznání spojené se vzpomínkami a poděkováním, velmi pěkné.

24.09.2018 12:36:33 | Tlachapoud

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí