Smysl

Smysl

Anotace: Evoluce vymyslela depresi jako obranný mechanismus celého živočišného druhu. Jedinec potřebuje mít pocit užitečnosti. Vyhodnotí-li svojí existenci jako zbytečnou, začne mít nutkání ji předčasně ukončit a neplýtvat tak zbytečně drahocennými zdroji.

Neléčená deprese vede k trvalému poškození mozku
Zřejmě proto dospěl jsem v takovou lidskou trosku
Že jsem prý pravý flegmatik a všechno jedno mi je
Trpím však stavy úzkosti jež střídá apatie

Nemám rád výrazné barvy a z hudby mi bývá smutno
Denně naspím o pár hodin víc než-li je nutno
Nechci být středem pozornosti, zároveň po ni toužím
jen málokdy se vyvaruji strastím, krizím a nouzím

Mám strach z intimity a jsem emoční invalida
Často duševní chudobu střídá duševní bída
Kdy se stalo, že nihilismus ovládl moji mysl?
Proč neumím přesvědčit se, že život má smysl?
Autor Lortis, 08.10.2018
Přečteno 279x
Tipy 5
Poslední tipující: Jajja, Kapka, Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nějaký smysl snad má, možná ho najde, kdo nehledá...

09.10.2018 09:43:09 | Kapka

Poezie jako terapie.. na stav zvaný úzkost i apatie.
Každý po svém. Jeden žije, a jiný možná že nežije.
Někdo pije, další hnije.
Já spím čtyři... a s hudbou dobře mi je.
I smutno. I když to někdy není nutno...
Tak se vypiš... pak trochu líp se cítíš. Třeba...

09.10.2018 00:01:40 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí