Lékař

Lékař

Anotace: Devatenáctá báseň z knihy "Chtít žít a jít po cestě smrti". Více na Fb stránkách uvedených v profilu.

Sbírka: Chtít žít a jít po cestě smrti.

Jsem u doktora.
V čekárně na smrt.
Chtěl bych utéci.
Nemám ale kam.

Nejsem tu sám,
přitom jsem tady jediný.
Tisíce očí
a já vidím ty jediný.

Dívají se na mě z davu.
Černé křížky, tmavý vlas.
Nemůžu jim utéci.
Dohoní mě zas.

Přesto to zkusím.
Utíkám ven.
Doktor křičí,
ať vrátím se sem.

Já ho nevnímám.
Utíkám dál.
Nemám co ztratit.
V tom boji jsem stále sám.

Bez přátel.
Bez lidí.
Jen sám se sebou.
Jsem si přítěží.

Vůle dochází.
Nevnímám už svoje smysly.
Zbývá tu jen naděje,
jen ať ta mi nezhyne.

Autor ChrisDill, 17.10.2018
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí