Život

Život

Anotace: Když už si to vzdal

A svět se stále točí,

ačkoli snažíš se ho zpomalit.

Osud, ti štěstí někdy půjčí,

ale do smůly ho nejdřív musí zabalit.

 

A tak to bereš, tak jak to je,

s úsměvem jdeš po té cestě dál.

Jsou to jednosměrné koleje,

a najednou nemáš nic na co by ses smál.

 

A tak se jen na hvězdy díváš,

a snažíš se na vše zapomenout.

Zda někdo díky tobě je šťastný, se ptáš,

ale už si prostě nedokážeš vzpomenout.

 

A tak tu jen jsi,

jako prázdný obal.

Jen ty víš, že šťastný nejsi,

smutek jsi jen dobře schoval.

 

A co bude dál,

to je správná otázka.

Možná kdyby jsi se nebál,

Tak ti život zas možná jednou zatleská.

 

 

Autor Berka, 03.11.2018
Přečteno 377x
Tipy 6
Poslední tipující: breberkar, Iva Husárková, Kapka, Quigleika
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tleskám Ti za skvělou báseň ST :-))

04.11.2018 07:15:47 | Iva Husárková

Děkuju moc … :-)

07.11.2018 19:35:13 | Berka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí