Malé dítko

Malé dítko

Anotace: Nepochybuji o této básni, ale o pravopisu ano i když chyby v ní nevidím. Krom toho tato báseň vznikla jednoho smutného dne .

Vidělo dítko malé něco co vidět nemělo ,
slyšelo dítko malé něco co slyšet nemělo,
dítě netušíc jak vypořádat se s situací.
S hádky a křikem jenž doma stále byly ,
nakonec v dospělosti své vzpomínky potlačilo,
slzy ve svém srdci uzavřelo.
Naděje a sny málem nechalo si vzít, ještě než dospělo.
Ještě než dospělo křídla zlámaná mělo .
V srdci bolest na duši šrám ,
jenž nezahojil čas.
Čas jenž vše zahojit má ,rány otvíral zas a zas,
jak nůž ostrý , jenž k zápěstí se blížil.
Snad bylo by si to dítě ublížilo,
kdyby v sobě sílu jít dál nenašlo.
Sílu , jenž dostalo od bytosti nejdražší ,
kterou z celého srdce svého milovalo ,
němou tvář jenž přítelkyní stala se nejlepší ,
jenž , při dítko stála vždy
ta němá tvář , jenž uklidnit vrněním dokázala ,
tušící , že slzy jenž z tváře k zemi padají ,
nikde zastání nemají,
snad proto němá tvář vždy při dítku stála ,
tiše vrněla košíškem se k dítku tulila ,
snad proto dítko malé nakonec dospělo ,
naděje a snů se nvzdalo
avšak pocity a slzy v sobě pevně uzavřelo
Autor Sailorrmoon, 10.12.2018
Přečteno 226x
Tipy 4
Poslední tipující: breberkar, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi. Vítám tě zde.
Jen chybička se vloudila (překlep) ve slovech kožíšek a nevzdalo. Také některé oddálené čárky ruší.

11.12.2018 04:36:22 | Kapka

Smutná to básnička.
Dítko a kočička
s láskou se drží spolu.
Ukápla slza bolu.
S němou tváří jsou přátelé,
jak hezké...
Dítko už v klidu dospělé,
příběh životem je psán,
naštěstí zlem nezdolán.
Pěkné, že není na kolenou,
pocitům slzám dát zelenou.
Pohlazení posílám...

11.12.2018 04:14:51 | Kapka

Moc , děkuji za přivítání a upozornění . Ani mě nenapadlo , že by se někdo ozval.

11.12.2018 10:44:12 | Sailorrmoon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí