Revoluce

Revoluce

Anotace: ...

Toho, jak jste křičeli,
proč jsem se bál,
když stál jsem v průčelí:
„Král je mrtev, ať žije král!“

neslo se ulicí, chrámem,
a přesto cítil jsem strach
v tomto klišé známém,
z něhož se zvedá prach.

Kdo byl ten král,
a kdo ten nový je?
Vítr ho svál
a už nežije.

Nyní lid sobě sám vládne
a je to horší, než bylo,
hlava za hlavou padne,
nic z těch idejí nezbylo.
Autor Žiťa, 26.02.2007
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

anarchie!

26.02.2007 08:29:00 | pigeon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí