Pod vrbou

Pod vrbou

Anotace: báseň o Vrbě,vodníku,a dívce

Sbírka: Matčiny oči

U potoka, kde hladina s tmavou tváří
jak něžná víla k sobě vábí tě
ladným tancem, svěžím jak předjaří
na staré vrbě vodník plete svoje sítě
s koncem prázdin přišlo na léto stáří
a padala mlha, bledá jak smrt v hábitě

Dívka unavena z věčného běhu
pod tou vrbou u vody usedla si
protože nebyla dost daleko od břehu
ve vodě černé rozpustily se její vlasy
Ne , tohle není konec toho příběhu
ty kadeře v náruč uchopil jak řasy

Žel , neslyšela jsi nikdy o zeleném muži
jenž na té vrbě hodné dívky nahání
aby nežil sám v té hluboké kaluži
do níž se staré větve, jak luna naklání
s mladými pannami rád se tam druží
z jejich těl pak čisté duše vyhání
Autor Petr27, 06.01.2019
Přečteno 434x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Kapka, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nemělo by být radši Děvčátko ....usedlO , nebylO dost daleko..??

13.01.2019 18:58:17 | Bunis

No vlastně máš pravdu zkusím to nějak pozměnit aby to nenarušilo strukturu rýmu :)

14.01.2019 19:33:12 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí