Óda na přírodu

Óda na přírodu

Anotace: Samota ztraceného syna

Ztratil se syn - veliký smutek a strašlivé prokletí

chlapec, jehož opustil otec

chlapec, který se domů již nevrátil

... A nikdo z vás nemá ponětí

jak ohromnou cítí on bolest

 

stal se symbolem zla

modlou všech ztracených duší

zasloužil si to Lucifer snad?

jen proto,

Že zatoužil po svobodné duši?

 

z domova vyhnán

neměl Kam jinam by jít

Země se mu stala domovem

a i tu jsme se mu chtěli vzít

 

Vždyť on lidstvo zachránil

jablko z Ráje okusit dal

svobodnou vůli nám představil

jako první přestal nám lhát

 

jak veliký dar!

A kdo z vás je nevinen?

kdo z vás mu holt byť jedinkrát vzdal?

 já však vím, že nám promine -

jeho věčné srdce totiž uhasí  všechen nebeský žal.

 

 

 

 

Autor Gymplak, 14.02.2019
Přečteno 267x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ten hošík je úplně Jošua Honacrí /Ježíš Nazaretský/...:-D/*ST*

14.02.2019 21:12:33 | Frr

Spíš jeho starší bratr, Večerní Jitřenka, Pán Země

16.02.2019 13:35:13 | Gymplak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí